Sverigestugan

Vi producerar miljövänliga villor och fritidshus enligt era önskemål.

Det finns idag många miljö- och ekohus på marknaden. Vi på Sverigevillan-Sverigestugan har valt en lösning som vi anser uppfyller dem viktigaste kraven på ett miljöhus. Vi tillverkar i husfabriken miljöhus till byggstatspriser.

Smörboll83FasadSkiss  Storskrake127fasadskiss Sverigetorpet60fasaskiss  Maskrosen62fasadasaritning Solrosen164FasadSkiss Tjärblomster138FasadSkiss 001

Det som vi sätter främst är att de som ska bo i huset, kommer att må bra i huset. Därför har vi lagt stor omsorg på konstruktion, planlösning, inredning och framför allt på valet av material.

Därför undviker vi mineralull, plaster, lim och lösningsmedel. I vårt utställningshus Solrosen 81kvm, har vi gått långt i vårt miljötänkande, vi har enbart använt miljövänliga färger. Utomhusmålningen har skett med hartsfärg från Märsta.

Inomhus har vi valt att arbeta med bivaxlasyrer som består av bivax och färgpigment. Tapeterna är wellpapp tapeter från Designers Guild. På golven har vi genuina trägolv och klinkersplattor. I köket har vi kakelplattor mellan skåpen och stenskiva som bänkskiva. Golvärme som inte avger magnetfält i huset. Sedan kan man också installera solfångare för att ta tillvara på solensstrålar som lyser gratis. Vi har även en kakelugn  med bakugn för att kunna värma upp huset och laga mat även om strömmen skulle av någon anledning försvinna. Hör gärna av er om ni har frågor när det gäller miljöbyggande av hus.

Burst timber Wallpapers HD 1920x1080